
Prin intermediul activităților acestui proiect se dorește realizarea scopurilor didactice, cât și spiritul de cooperare cu alte țări de limbă și cultură diferită. Proiectul își propune recunoașterea și înțelegerea de către preșcolari a emoțiilor, prin intermediul personajului Leo ca ghid pentru a explora sentimentele și modul în care acestea ne influențează viața de zi cu zi. Învățând preșcolarii strategii pentru a-și echilibra și gestiona emoțiile, sperăm să-i dotăm cu instrumentele de care au nevoie pentru a face față provocărilor, cu încredere și rezistență. În procesul de învățare, copiii participă activ, responsabil și creativ. Este încurajată utilizarea tehnologiei și a instrumentelor Web 2.0 pentru a îmbunătăți învățarea, colaborarea și creativitatea.
Prin acest proiect, se încurajează activitatea în echipă, empatia și respectul, atât în sălile de grupă, cât și între cadrele didactice implicate. Se va integra matematica în proiect, pentru a le arăta copiilor cum se conectează cu situațiile din viața reală, ajutându-i să vadă matematica ca un instrument valoros pentru rezolvarea problemelor și luarea deciziilor în cunoștință de cauză.
Încorporând Știința, Tehnologia, Ingineria, Artele și Matematică (STEAM), vom implica preșcolarii în utilizarea gândirii creative și critice, experimente, stârnind curiozitatea, reprezentând o șansă de a explora lumea din jurul lor. Activitățile propuse sunt concepute pentru a fi captivante și semnificative, făcând învățarea plăcută, integrând în același timp emoțiile, matematica și conceptele STEAM.
Proiectul este împărțit în 6 secțiuni și în fiecare secțiune echipa de lucru va trebui să editeze povestea lui Leo și misiunea provocării, activitățile STEΑΜ, activitățile de colaborare, activitatea de cod, sarcinile de lucru și jocurile online. În fiecare lună, Leo le va solicita copiilor ajutorul pentru a-și sfătui prietenii și să-i învețe mici secrete pentru a învăța să-și gestioneze și să-și echilibreze emoțiile.
Răspunsurile lui Leo vor contribui la echilibrarea emoțiilor, conducând la un sfat spre o misiune-provocare care ar trebui să fie conectată la lumea matematicii, astfel încât prietenul respectiv să se simtă mai bine, învățând să gestioneze emoția. Restul activităților sugerate de fiecare grup se vor concentra pe domeniul științei, tehnologiei, ingineriei, artei și matematicii. Fiecare sarcină se concentrează pe o anumită emoție și va include activități care să îi ajute pe copii să învețe și să își înțeleagă mai bine emoțiile.







